Sanayiciler ve Girişimciler için Marka ve Tasarım

Üyelerimize duyurulur, “Sanayiciler ve Girisimciler için Marka ve Tasarim Uygulamalari” konulu konferans 7 Nisan 2014’de TOBB Plaza Konferans Salonu’nda gerçeklestirilecektir. Türk Patent Enstitüsü ve Avrupa Topluluk Marka Ofisi (OHIM) isbirliginde düzenlenecek olan konferansta Avrupa Birligi içerisinde Topluluk Markasi ve Topluluk Tasarimi uygulamalari, ülkemiz marka ve tasarim tescil sistemine iliskin bilgiler, sinaî mülkiyet hakki olarak marka ve tasarimlarin korunmasi ve ihlallerin önlenmesi konularinin yani sira markalasma stratejileri ve sinaî mülkiyet haklari yönetimi konulari ele alinacak ve Türkiye ile Avrupa Birligi kurum ve kuruluslari temsilcileri ve özel sektör temsilcileri tarafindan sunumlar gerçeklestirilecektir. Konferanslara iliskin taslak program asagida yer almaktadir. Konferanslara katilim ücretsiz olup, etkinliklerin kapasitesi sinirlidir. Katilim için 2 Nisan 2014 Çarsamba gününe kadar 0312 466 56 56 numarali telefona katilimlarin bildirilmesi rica olunur. PROGRAM: "SANAYICILER VE GIRISIMCILER IÇIN MARKA VE TASARIM UYGULAMALARI" KONFERANSI Avrupa Birligi Iç Pazarda Uyumlastirma Ofisi (OHIM) ve Türk Patent Enstitüsü (TPE) isbirligi ve Avrupa Birligi Komisyonu destegiyle düzenlenmektedir. Istanbul, 7 Nisan 2014 Iktisadi Kalkinma Vakfi TOBB Plaza Konferans Salonu Izmir, 9 Nisan 2014 Izmir Hilton Hotel Gaziantep, 11Nisan 2014 Gaziantep The Anatolian Hotel Ankara, 14 Nisan 2014 Türk Patent Enstitüsü Konferans Salonu 07 Nisan 2014, Pazartesi (TOBB PLAZA KONFERANS SALONU ISTANBUL) 09:00-09:30 Kayit 09.30 – 10.00 Açilis Konusmalar (OHIM/TPE/IKV) 10.00 – 10.30 Sabina Rusconi, OHIM Fikri Mülkiyete Genel Bakis-Inovasyon için Itici Güç (IP at a Glance: a Driver for Innovation) 10.30 – 10.45 Kahve Arasi 10.45 – 11.15 Dr. Elif Betül Akin Türkiye’de Marka ve Tasarim Korumasi- Sorunlar ve Firsatlar (Trademarks and Designs in Turkey: challenges and opportunities) 11.15 – 11.45 Sabina Rusconi, OHIM Marka ve Tasarimlar: Birbirlerinin Alternatifi mi Yoksa Tamamlayicisi mi? (Trademarks and Designs: alternatives or complementary options) 11.45 – 12.15 Sorular ve Cevaplar – Tartisma 12.15 – 13.30 Ögle Arasi 13.30 – 14.00 Ersin Dereligil, Iktisadi Kalkinma Vakfi KOBI’ler için Fikri Mülkiyete Iliskin Varliklarin Yönetimi (Managing the Intellectual Property Assets for SMEs) 14.00 – 14.30 Luis de Guzman, Director General, Hispanitas Yerel ve Küresel Piyasada Rekabetçi Olmanin Önkosulu ve Bir Varlik Olarak Fikri Mülkiyet (IP as an asset and prerequisite to be competitive in the national and global marketplace) 14.30 – 15.00 Sorular ve Cevaplar – Tartisma 15.00 – 15.15 Kahve Arasi 15.30 – 16.00 Kenny Wright, Principal Advisor to the Danish Trademark and Patent Office Fikri Mülkiyet Korumasi - Sizin Sorumlulugunuz (IRP Protection – your responsibility) 16.00 – 16.30 Sertaç Köksaldi , Arçelik A.S. Private Sector Representative 16.30 – 17.00 Esin Çinar, Aygaz A.S. Private Sector Representative 17.00 – 17.30 Sorular ve Cevaplar - Tartisma - Genel Degerlendirme NOT: Türkçe –Ingilizce simultane çeviri yapilacaktir.