Lüksemburg ve Belçika Heyet Ziyaretleri

lgi: TOBB'nin 17.06.2013 tarih ve 13786 sayili yazisi, Ilgide kayitli yazida; T.C. Ekonomi Bakani Sayin Zafer Çaglayan’in 25-27 Haziran 2013 tarihlerinde Lüksemburg ve Belçika’ya gerçeklestirecegi resmi ziyaret vesilesiyle, Ekonomi Bakanligi koordinasyonunda ve DEIK organizasyonu ile Lüksemburg ve Belçika’ya genis katilimli ticaret ve yatirim heyeti ziyareti düzenlenecegi bildirilmektedir. Heyet ziyareti kapsaminda, Is Forumlari ve sektörel firma görüsmeleri gerçeklestirilecek olup Lüksemburg ve Belçika is dünyasindan yogun katilim beklendigi ifade edilmektedir. Yazida devamla, küresel finans merkezi olarak öne çikan Lüksemburg, 84,700 dolarlik kisi basina düsen GSMH’si ile dünyada üçüncü, Avrupa Birligi ülkeleri arasinda ise ilk sirada yer aldigi belirtilmektedir. Avrupa’nin kalbinde yer alan konumu, Fransa ve Almanya gibi ülkelere yakinligi, düsük enflasyon ve istikrarli büyüme oranlariyla Lüksemburg, Avrupa’nin en büyük marketlerine açilan, güçlü ve yüksek gelirli bir ekonomiye sahip oldugu ve Lüksemburg’da yönetilen fonlarin büyüklügü (2.5. trilyon Euro), ülkenin milli gelirinin 55 kati büyüklügünde oldugu ifade edilmektedir. Lüksemburg düsük vergilendirme politikasi, is kurma kolayligi gibi özellikleriyle dogrudan yabanci yatirimlar için de elverisli bir ortam saglamakta olup, Microsoft - Amazon.com – Skype - Arcelor Mittal - Goodyear gibi önde gelen çok uluslu firmalarin Avrupa bölgesel merkezlerinin Lüksemburg’da yer aldigi belirtilmektedir. Belçika enerji verimliligi, düsük karbon salinimi ve yenilenebilir enerji kullanimi alanlarinda öncü teknolojilere ve en iyi uygulamalara sahip oldugu ve dünyada eko-teknoloji sanayi ihracatinda ilk bes ülke içinde, temiz enerji teknolojileri ihracatinda 8. sirada, rüzgar türbinlerinde ise 5. sirada yer aldigi ifade edilmektedir. Belçika'nin ayrica, Avrupa’nin merkezindeki cografi konumu ve gelismis ulasim agi ile bölgenin önemli bir lojistik merkezi konumunda oldugu belirtilmektedir. Türkiye ve Lüksemburg & Belçika arasindaki ticari ve ekonomik iliskilerin gelistirimesine katki saglayacak ziyarette; lojistik, altyapi-insaat (sürdürülebilir yapilasma ve yesil teknolojilerin kullanimi), bankacilik, enerji-yenilenebilir enerji, çevre teknolojileri, uydu teknolojileri ve turizm sektörlerinde isbirligi firsatlari ve 3. pazarlarda ortak girisimlerin ele alinacagi belirtilmektedir. Ziyaretin, konaklama, uçak, transferler, yemek vb. organizasyon giderlerini karsilamak üzere, katilimcilarin 500 Euro avans ödemelerinin beklendigi ve katilim bedelinin kesinlesmesini müteakip, bakiye tutarin ziyaret öncesinde katilimcilardan tahsil edilecegi bildirilmektedir. Ziyarete katilmak isteyen üyelerimizin katilim teyitlerini, DEIK’in Is Bankasi Beyoglu Subesi (1011 Sube Kodu) TR67 0006 4000 0021 0113 3145 86 numarali Euro hesabina, 500 Euro tutarindaki avans ödeme bedelinin ödendigini gösteren, katilimcinin isminin ve Lüksemburg & Belçika ziyaretinin ibaresinin de kayitli oldugu ödeme dekontu ile birlikte en geç 12 Haziran 2013 Çarsamba günü mesai saati bitimine kadar DEIK’e (Neslihan Kilit; Tel: 0212 339 50 17; Fax: 0212 339 50 65, e-posta: nkilit@deik.org.tr ) iletmeleri gerekmektedir. Lüksemburg ve Belçika Schengen vize bölgesi dahilindedir. Ziyarete katilacak olan özel sektör heyetinin bilgileri Ankara’daki Belçika ve Lüksemburg Büyükelçiliklerine, Istanbul’da Belçika Baskonsoloslugu’na DEIK tarafindan iletilecek olup, bireysel vize basvurulari katilimcilar tarafindan yapilacaktir.