3.İslam İşbirliği Teşkilatı Orta Doğu Helal Kongresi ve Fuarı

Degerli Üyemiz, Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nden alinan 24.06.2014 tarihli ve 0411/12553 sayili yazida Sarjah Emiri ve Yüksek Konsey Üyesi Dr. Sheikh Sultan Bin Mohammad Al Qasimi’nin himayelerinde, Helal Gelistirme Konseyi (HDC) vc Sarjah Expo Merkezi isbirliginde, 8-10 Aralik 2014 tarihlerinde, 3. Islam Isbirligi Teskilati Orta Dogu Helal Kongresi’nin, Sarjah, Birlesik Arap Emirlikleri’nde düzenlenecegi bildirilmektedir. Son iki yil oldugu gibi söz konusu Kongre’nin, Sarjah Ticaret Odasi ve Islam Ticareti Gelistirme Merkezi isbirliginde düzenlenen, bölgedeki en büyük Helal Ticaret Sergisi olan Orta Dogu Helal Expo’su ile es zamanli olarak düzenlenmesinin planlandigi ifade edilmektedir. Geçtigimiz yil düzenlenen etkinlikte, 26 ülkeden 2785 alici ve tacirin biraraya geldigi ve Kongre’ye 38 ülkeden 200 delegasyonun katildigi bildirilmektedir. Bu yil düzenlenecek olan Kongre’nin Helal Gida, içecek, katki maddeleri, kozmetik, ilaç, finans ve turizm sektörlerini kapsayacak sekilde dengeli bir program olusturmayi hedefledigi, “Helal Markalama- Trilyon Dolarlik Pazara Giris Kapisi” temasi altinda düzenlenecegi ifade edilmektedir.Söz konusu etkinligin katilim forumu http://www.halalmiddleeast.com/asDpdf/HalalRegistration.aspx ve brosürüne http://www.halalfoodme.com/HalalMEBrochure.Ddf adresinden ulasilabilmektedir.